Μ. Βρετανία | Παραμένουν στις θέσεις τους οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας στην κυβέρνηση Σούνακ
Defence Redefined
Published on 26/10/2022 at 08:20

Ο Μπεν Γουάλας διορίστηκε εκ νέου υπουργός Άμυνας στην Βρετανία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Σούνακ, ο Τζέιμς Κλέβερλι θα παραμείνει υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο βουλευτής Σάιμον Χαρτ θα αναλάβει συντονιστής της κομματικής πειθαρχίας (chief whip).

Ο Ντόμινικ Ράαμπ αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Βρετανία και υπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ, θέσεις τις οποίες κατείχε και στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας του Μπόρις Τζόνσον.

Ο 48χρονος στενός σύμμαχος του Σούνακ ήταν υπουργός Εξωτερικών (2019-21) και στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, ήταν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, την άνοιξη του 2020, όταν ο Μπόρις Τζόνσον ασθένησε με Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες ημέρες.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Τζέρεμι Χαντ θα παραμείνει επίσης υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter, είπε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, παραδεχόμενος ότι δεν είναι εύκολο το έργο της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης: Βρετανία | Νέος πρωθυπουργός ο Ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This