MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Μόσχα | Ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 07/09/2021 at 16:32

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών «Spasskaya Tower 2021» που άρχισε στις 17 Αυγούστου, στο οποίο συμμετείχε η Στρατιωτική Μουσική της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») και τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Η ελληνική συμμετοχή, η οποία περιελάμβανε εμφανίσεις στην Κόκκινη Πλατεία τις βραδινές ώρες και εμφανίσεις σε διάφορα σημεία της Ρωσικής πρωτεύουσας τις πρωινές ώρες, αποτελούνταν από 32 στελέχη της Στρατιωτικής Μουσικής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») καθώς και από τμήμα 20 Ευελπίδων το οποίο εμφανίστηκε με επετειακές στρατιωτικές στολές από διάφορες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, τιμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, το Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 29 στρατιωτικές ορχήστρες, από 5 χώρες (Ρωσία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Μεξικό και Κατάρ.) παρακολούθησαν πάνω από 25.000 θεατές, ενώ η τελετή λήξης του μεταδόθηκε ζωντανά από το Ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό TV Center και το Ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή όπου η ακούστηκαν κομμάτια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά την διάρκεια του φεστιβάλ. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης τιμήθηκε στο φεστιβάλ, ιδιαίτερα από τις Ρωσικές αρχές, ενώ τα πορτρέτα του προβλήθηκαν στον χώρο με την Ελληνική σημαία.

Πηγή: Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ)

Διαβάστε επίσης: Μίκης Θεοδωράκης | Φτωχότερη η Ελλάδα – Εθνικό Πένθος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This