ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μόνιμα στη Σούδα το Αμερικανικό τεράστιο πλοίο Hershel Woody Williams
Defence Redefined
Published on 02/10/2020 at 16:07

Το USS Hershel “Woody” Williams (ESB 4), μεταφέρθηκε από την τοποθεσία του στο Norfolk, Va, στον κόλπο της Σούδας, Ελλάδα, από 1 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του έκτου στόλου του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Το  USS Hershel “Woody” Williams, διεξάγει δραστηριότητες για λογαριασμό της αμερικανικής διοίκησης στην Αφρική (AFRICOM), στην Μεσόγειο και τις θάλασσες δυτικά και ανατολικά της Αφρικανικής Ηπείρου. 

Το Hershel‘ Woody ’Williams προσφέρει νέες ικανότητες στο θέατρο της Μεσογείου, το οποίο ενισχύει τη διαλειτουργικότητά των ΗΠΑ με τους συνεργάτες της σε όλο το φάσμα των θαλάσσιων επιχειρήσεων», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Gene Black, διοικητής του έκτου στόλου των ΗΠΑ. «Ο μοναδικός σχεδιασμός του πλοίου ενισχύει τις διυπηρεσιακές επιχειρήσεις με τις κοινότητες των θαλάσσιων σωμάτων και των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, γεγονός που βελτιώνει την ικανότητά μας να διασφαλίζουμε τη θαλάσσια ασφάλεια και σταθερότητα».

Λόγω της εκτεταμένης αποστολής του πλοίου στο εξωτερικό, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ  (Military Sealift Command – MSC) θα πραγματοποιήσει τη συνήθη συντήρηση της στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στην βάση της Σούδα και σε άλλα λιμάνια του εξωτερικού.

Η ναυτική βάση της Σούδας, προσφέρεται ως κόμβος ναυτικού εφοδιασμού για τον 6ο στόλο των ΗΠΑ, παρέχοντας υποστήριξη σε αμερικανικά πολεμικά πλοία. 

Οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις της Ευρώπης-Αφρικής και ο 6ος στόλος των ΗΠΑ, με έδρα στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγουν όλο το φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεργασία με συμμαχικούς και διυπηρεσιακούς εταίρους τους, προκειμένου να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και Αφρική.

Διαβάστε επίσης: Στη βάση της Σούδας Μητσοτάκης και Πομπέο

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This