ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μοζαμβίκη | Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης ανακατέλαβαν την πόλη των “αποκεφαλισμών”
Defence Redefined
Published on 21/11/2020 at 10:45

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Μοζαμβίκης ανακατέλαβαν την περιοχή Μουντιμπί, όπου οι μαχητές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισαν τουλάχιστον 50 άτομα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η τρομακτική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μουατιντε, έγινε γνωστή, για πρώτη φορά από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στις 9 Νοεμβρίου. Οι τρομοκράτες οδήγησαν τους ντόπιους του χωριού σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου πριν ξεκινήσουν τις εκτελέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές γυναίκες και παιδιά αποκεφαλιστηκαν. 

Διαβάστε επίσης: Αιθιοπία | Εκατοντάδες νεκροί μετά από συγκρούσεις των Ομοσπονδιακών δυνάμεων και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου – VIDEO

Η Μουντιμπί βρίσκεται στη βορειοανατολική επαρχία Κάμπο Ντελγκάντο, όπου βρίσκεται υπό κατασκευή, ένα τεράστιο έργο για το φυσικό αέριο της περιοχής, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.

Ο Γενικός Διοικητής της Αστυνομίας της Μοζαμβίκης, Μπερναρντίνο Ραφαέλ επιβεβαίωσε στις 19 Νοεμβρίου ότι η Μουντιμπί είχε ανακτηθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ο διοικητής είπε ότι 16 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση.

«Βαδίζαμε και φτάσαμε στα κεντρικά γραφεία της επαρχίας Μουντιμπί, και εκδιωξαμε όσους την είχαν καταλάβει», είπε σε βίντεο που μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TVM. «Συγχαρητήρια στους γενναίους μας στρατιώτες… αυτό που καταφέραμε μέχρι τώρα δεν είναι νίκη, πετύχαμε ένα βήμα στο έργο μας.»

Διαβάστε επίσης: Εννέα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών στη Νιγηρία

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι οι μαχητές πρέπει να σταματήσουν τη βία και να ξεκινήσουν συνομιλίες με την κυβέρνηση, η οποία είναι ανοιχτή σε διάλογο.

Η κατάσταση στο  Κάμπο Ντελγκάντο παραμένει τεταμένη. Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Μοζαμβίκης εργάζονται για να απωθήσουν τους μαχητές του ΙΚ, οι οποίοι κατέλαβαν το λιμάνι Μοκιμπόα Ντα Πάρια, μακριά από την πόλη Μουέντα.

Διαβάστε επίσης: Τζιχαντιστές στη Νιγηρία σκότωσαν σχεδόν 70 ανθρώπους

Με πληροφορίες από: Southfront / Reuters

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This