ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μοζαμβίκη | Βρετανικές ειδικές δυνάμεις και Πορτογάλοι εκπαιδευτές σπεύδουν για βοήθεια – VIDEO
Defence Redefined
Published on 31/03/2021 at 16:00

Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων της Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας (SAS) αναπτύχθηκε στη Μοζαμβίκη για να εντοπίσει και να διασώσει έναν Βρετανό άνδρα που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θανατηφόρας επίθεσης από το Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική επαρχία Κάπο Ντελγκάτο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τρομοκράτες εισέβαλαν στην πόλη της Πάλμα από διαφορετικές κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων. Πάνω από 55 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Μοζαμβίκης και των κατοίκων της περιοχής σκοτώθηκαν. Το Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε βίντεο που έδειχνε στους μαχητές του μέσα στην πόλη.

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, επιτέθηκαν σε μια ομάδα ανθρώπων που έφυγαν από το ξενοδοχείο Amarula στην Πάλμα. Ένας Βρετανός πολίτης, ο Adrian Nel, σκοτώθηκε κατά την ενέδρα.

Διαβάστε επίσης: Μοζαμβίκη | Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης ανακατέλαβαν την πόλη των “αποκεφαλισμών”

Το SAS θα αναζητήσει τον δεύτερο βρετανό άνδρα, τον Phil Mawer, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά στην ίδια ενέδρα. Οι ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν από μια βάση στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Εν τω μεταξύ, η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει στρατιώτες στις αρχές Απριλίου στη Μοζαμβίκη όπου θα εκπαιδεύσουν τα τοπικά στρατεύματα. Η διμερής συμφωνία αφορά συνολικά 60 στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων στη Μοζαμβίκη.

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, ανάγκασε τη γαλλική  Total να αναστείλει τις εργασίες για το μεγαλύτερο συγκρότημα επεξεργασίας φυσικού αερίου και υγροποίησης στη νότια Αφρική κοντά στην Πάλμα.

Χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ξένων εμπειρογνωμόνων που εργάζονται στην εταιρεία της Total, οι οποίοι διέφυγαν από την επίθεση στην Πάλμα έφτασαν στο κοντινό νησί Πέμπα. Μέχρι 10.000 άλλοι περιμένουν να εκκενώσουν την περιοχή. Η στρατιωτική εταιρεία Dyck και η GardaWorld συνδράμουν στις προσπάθειες για εκκένωση των αμάχων.

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Πάλμα πιθανότατα θα παρεμποδίσει το έργο της Total για λίγο καιρό. Τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι ξένοι υποστηρικτές τους θα πρέπει να καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες για την ανάκτηση και την ασφάλεια της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Μοζαμβίκη | Το Ισλαμικό Κράτος κατέκτησε την Πάλμα – Χιλιάδες αγνοούμενοι, εκτοπισμένοι και νεκροί – VIDEO

Με πληροφορίες από: Neuron Intelligence

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This