Μοίρα Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης | Εξομοιωτές κατασκευασμένοι από από το προσωπικό του ΚΕΑΤ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 13/12/2022 at 11:24

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εγκαινίασαν τις νέες εγκαταστάσεις της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδα.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νέες εγκαταστάσεις της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) και τους 11 εξομοιωτές (10 Αεροσκαφών και 1 JTAC) που διαθέτει, οι οποίοι σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν αποκλειστικά από το προσωπικό του ΚΕΑΤ, σε συνεργασία με προσωπικό της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ για τον εξομοιωτή των Ελεγκτών Τερματικής Καθοδήγησης JTAC (Joint Terminal Attack Controller).

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η δημιουργία της ΜΕΣΕ στην Ανδραβίδα, σε συνδυασμό με την σύσταση του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, οδηγεί στην πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών απαιτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Τόνισε επίσης την διακλαδική διάσταση της όλης προσπάθειας, δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της ΜΕΣΕ θα αξιοποιούνται και από τις Ειδικές Δυνάμεις – Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) της ΔΕΠ για την συνεκπαίδευση των JTAC, ενώ σύντομα θα είναι δυνατή η αξιοποίησή τους και από την Αεροπορία Στρατού.

Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δυνατότητες του ΚΕΑΤ ως προς την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και την βελτίωση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των εκπαιδευομένων, παρέχοντάς τους αναβαθμισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση και προάγοντας την διακλαδική συνέργεια σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά πρότυπα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν εξαντλώντας τη δημιουργικότητά τους, την ευφυΐα τους, την επινοητικότητά τους, τον επαγγελματισμό τους, για να προστεθούν αυτές οι επιπλέον δυνατότητες με τη δημιουργία αυτής της Mοίρας Θετικής Εκπαίδευσης και τους εξομοιωτές. Όχι μόνο γιατί επέδειξαν όλο το ταλέντο, όλα τα προτερήματα των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, όχι μόνο γιατί δημιούργησαν δυνατότητες από την Πολεμική Αεροπορία για την Πολεμική Αεροπορία. Όχι μόνο γιατί ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της νέας αυτής εποχής, αλλά και γιατί το έκαναν με δικά τους μέσα, στην ουσία εξοικονομώντας πόρους οι οποίοι αναπόφευκτα θα αναδιοχετευθούν πάλι στις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Η Πολεμική Αεροπορία διοργάνωσε το 1ο Διεθνές Αεροπορικό Συνέδριο στην Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This