ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μνημόσυνο πεσόντων ηρώων της κοινότητας Κελοκεδάρων
Defence Redefined
Published on 26/09/2021 at 13:22

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, το μνημόσυνο των πεσόντων ηρώων της κοινότητας Κελοκεδάρων Πάφου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κελοκέδαρα. 

Το μνημόσυνο είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για την θυσία των Κώστα Δημήτρη και Αλέξανδρο Χρυσοστόμου που έπεσαν κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του Παναγιώτη Διομήδους ο οποίος δολοφονήθηκε από του Άγγλους αποικιοκράτες κατά την διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, του Κώστα Γεωργίου και των Παντελή και Αντιγόνης Πούρου οι οποίοι δολοφονήθηκαν αγρίως από ένοπλους τουρκοκύπριους το 1964 και 1967 αντίστοιχα και του Υποστράτηγου Ανδρέα Αρέστη ο οποίος ως αξιωματικός έπεσε μαχόμενος το καλοκαίρι του 1974 στον άνισο αγώνα κατά των Τούρκων εισβολέων.  

Ο Υπουργός Άμυνας αφού αναφέρθηκε στην μνήμη των μνημονευθέντων ηρώων της κοινότητας και αφού εξήρε το έργο των τοπικών αρχών για διατήρηση της μνήμης, συμπλήρωσε πως κουβαλούμε μια βαριά κληρονομιά και μια ανεξόφλητη ιστορική επιταγή. Την επιταγή της απελευθέρωσης της πατρίδας και της αποκατάστασης της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το νησί.

Διαβάστε επίσης: Απόδοση τιμών στους ήρωες του 226 Τάγματος Πεζικού

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This