ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Μιανμάρ | Αγορά της ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας UM-1 για τον Στρατό της – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/01/2021 at 16:18

Σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο η Μιανμάρ φέρεται να  αγόρασε την ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα UM-1 (Urban Moto-1) της Kalashnikov για τις ένοπλες της δυνάμεις.

Kalashnikov UM-1 in Myanmar | Photo credit: VKQP.WOM

Σύμφωνα με βιετναμέζικα μέσα η εν λόγω μοτοσυκλέτα εισάγεται στην Μιανμάρ σε μεγάλες ποσότητες από το 2019 καθώς ο Αντιστράτηγος Min Aung Hlaing είδε την απόδοση της μοτοσικλέτας στη Ρωσία. H πρώτη παρουσίαση της UM-1 έγινε στο Διεθνές Στρατιωτικό Τεχνικό Φόρουμ του 2018, μαζί με την επίσης ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Kalashnikov SM-1 (Super Moto-1). 

 

Και οι δύο μοτοσυκλέτες κατασκευάζονται από την θυγατρική της Kalashnikov IZH και έχουν τον ίδιο κινητήρα. Σε αντίθεση με την SM-1, η UM-1 έχει σχεδιαστεί και για μη στρατιωτική-αστυνομική χρήση αφού διατίθεται για αγορά και σε πολιτική έκδοση.

 

Η UM-1 τροφοδοτείται με ηλεκτρικό κινητήρα και έχει μέγιστη ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Οι συσσωρευτές λιθίου τύπου LiFePO4 και LiPO προσφέρουν αυτονομία μέχρι 150 χλμ. Το κύριο πλεονέκτημα και των δύο μοτοσυκλετών είναι η αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα η οποία την κάνει ιδανική για χρήση από ομάδες ειδικών επιχειρήσεων για ευκολότερη προσέγγιση του στόχου.

Με πληροφορίες από:  carandbike.com, vkqp.wom

Διαβάστε επίσης: 

Οχήματα Παντοδαπούς εδάφους POLARIS 4X4 | Μια δυνητική επιλογή και για τις Κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This