ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τις δέουσες τιμές θα επαναπατριστούν τα οστά του Αντιστράτηγου Καλμπουρτζή
Defence Redefined
Published on 10/06/2021 at 14:11

Ο επαναπατρισμός των οστών του Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή στις 22 Ιουλίου 2021 με όλες τις δέουσες τιμές αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου με την Πρόεδρο Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Μαρία Καλμπουρτζή,  η οποία βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας τις οικογένειες των Ελλαδιτών αγνοουμένων για τις Εκδηλώσεις του 36ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων. 

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στις προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων και ήταν κοινή η θέση ότι το πρόβλημα των αγνοουμένων βρίσκεται σε μια οριακή καμπή η οποία εγκυμονεί σοβαρότατους κίνδυνους για την παραπέρα πορεία.

Διαβάστε επίσης: Ονόματα πεσόντων και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής δόθηκαν σε οδούς στην Βορόκλινη

Τόσο ο Επίτροπος Προεδρίας όσο και οι Προέδροι των Επιτροπών Αγνοουμένων τόνισαν το απαράδεκτο γεγονός να υπάρχουν σε εκκρεμότητα μετά από τόσες δεκαετίες, περίπου 800 υποθέσεις Κυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων και πρωτοβουλιών για αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων και σημείωσαν πως είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός  στο μεγάλο αυτό ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Τόσο ο Επίτροπος όσο και οι Πρόεδροι των Επιτροπών συμφώνησαν ότι οι ενέργειες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος θα πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές, επιβεβαιώνοντας ότι εργάζονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τον σκοπό αυτό.

Προστίθεται ακόμα ότι οι παραπέρα ενέργειες θα αποφασιστούν σε συνεννόηση με άλλους εμπλεκόμενους φορείς σε Κύπρο και Ελλάδα καθώς και με τα οργανωμένα σύνολα των οικογενειών.

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης, αναφέρεται τέλος.

Διαβάστε επίσης: Ονόματα των 13 ηρώων της έκρηξης στο Μαρί σε υποδομές του Δήμου Λεμεσού

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This