Μετωπική σύγκρουση Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Υπουργείου Άμυνας
Defence Redefined
Published on 10/04/2023 at 14:02

Η Ελεγκτική Υπηρεσία προχώρησε σε καταγγελίες κατά του Υπουργείου Άμυνας για θέματα διαφθοράς. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μάριου Πετρίδη, εκπροσώπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν κληρωτούς στρατιώτες τις οποίες η ελεγκτική υπηρεσία προσπάθησε να ερευνήσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως περίπου 15 άτομα, κληρωτοί στρατιώτες υπηρετούν στο Υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας πως μεταξύ αυτών υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα αξιωματούχων και γιος νυν υπουργού. Το Υπουργείο άμυνας αρνήθηκε στην ελεγκτική υπηρεσία, με την απάντηση πως ο Υπουργός και ο Αρχηγός μπορούν να επιλέγουν τους συνεργάτες τους.

Ως αποτέλεσμα, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως η ελεγκτική υπηρεσία θα προσφύγει στον Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI) ενώ θα θεωρεί το Υπουργείο Άμυνας στην κατηγορία “υψηλού ρίσκου για θέματα διαφθοράς” και συνεπώς για τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν θα παρίστανται εκπρόσωποι στα συμβούλια ελέγχου και προσφορών αλλά θα γίνεται μόνο εκ των υστέρων έλεγχος.

Αναμένεται απάντηση στις κατηγορίες από το Υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Δημοσιεύτηκε ο Προκαταρκτικός Πίνακας των υποψηφίων για πρόσληψη ΣΥΟΠ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This