Μεταναστευτικό | Συνολικά επαναπατρίστηκαν 2615 υπήκοοι τρίτων χωρών – Ποινή φυλάκισης σε 19χρονο διακινητή
Defence Redefined
Published on 28/04/2023 at 14:00

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Απριλίου, από την Αστυνομία και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές και τον ευρωπαϊκό οργανισμό FRONTEX, επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες τους.

Με κοινή πτήση από Ελλάδα και Κύπρο, 31 πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών που διέμεναν στην Κύπρο, επέστρεψαν χθες στις χώρες τους.

Η Αστυνομία συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στη μεγιστοποίηση του αριθμού επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών. Σε συντονισμό και με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, από την 1η Ιανουαρίου, 2023, η Αστυνομία προχώρησε στον επαναπατρισμό 2,615 υπηκόων τρίτων χωρών.

Επίσης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, σε 19χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο σε υπόθεση παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία, υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία με πρόθεση και σκοπό αποκόμισης κέρδους και μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές και υπερφορτωμένο σκάφος.

Ο 19χρονος είχε συλληφθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2023, μετά την άφιξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν 20 μετανάστες.

Διαβάστε επίσης: Δύο σκάφη με παράτυπους μετανάστες σε 24 ώρες στο Κάβο Γκρέκο – Άνδρες οι περισσότεροι

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This