ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μετά την Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, Σύροι μισθοφόροι θα αναπτυχθούν στο Κασμίρ για να πολεμήσουν την Ινδία – ΧΑΡΤΗΣ
Defence Redefined
Published on 10/12/2020 at 09:30

Η Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων Hawar (ANHA), είναι έτοιμη να μεταφέρει Σύρους μαχητές στην περιοχή του Κασμίρ, το οποίο παραμένει το επίκεντρο μιας σοβαρής σύγκρουσης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας από τα τέλη της δεκαετίας του ’40.

Η σύγκρουση για το Κασμίρ ξεκίνησε μετά τον διαμελισμό της Ινδίας το 1947, από τον οποίο προέκυψαν η Δημοκρατία της Ινδίας, η Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν και η Λαϊκή Δημοκρατία του Μπαγκλαντές. Εκείνη την εποχή, η Ινδία και το Πακιστάν διεκδίκησαν το σύνολο του εδάφους του Τζαμού και Κασμίρ, του πρώην ανεξάρτητου πριγκηπάτου που έπαψε να υπάρχει ως αποτέλεσμα του πρώτου πολέμου του Κασμίρ που διεξήχθη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν το 1947. Η διαμάχη για την περιοχή κλιμακώθηκε σε τρεις πολέμους μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και αρκετών άλλων ένοπλων συγκρούσεων.

Σήμερα, η Ινδία ελέγχει πάνω από το 55% του Κασμίρ. Το υπόλοιπο τμήμα, επίσημα γνωστό ως Αζάντ Τζαμού και Κασμίρ (“Ελεύθερο Τζαμού και Κασμίρ), διοικείται από το Πακιστάν.

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων Hawar (ANHA), αποκάλυψε με δημοσίευμα στις 9 Νοεμβρίου ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να αναπτύξει Σύρους μαχητές στο Αζάντ Τζαμού και Κασμίρ (AJK), όπου θα πολεμήσουν ως μισθοφόροι ενάντια στην Ινδία.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν εντολή στους μισθοφόρους της Ταξιαρχίας του Σουλτάνου Σουλεϊμάν Σάχ να προετοιμάσουν έναν κατάλογο με 100 μισθοφόρους, οι οποίοι θα υποβληθούν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στην τουρκική πόλη Μερσίν για την προετοιμασία για ανάπτυξη στο Κασμίρ όπου θα πολεμήσουν εναντίον της Ινδίας», δήλωσε το ANHA, αναφέροντας πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

Σύμφωνα με το ANHA, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών υποσχέθηκε στους μισθοφόρους μηνιαίο μισθό έως και 3.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Κασμίρ.

Τα δημοσιεύματα για την ανάπτυξη Σύρων μισθοφόρων στο Κασμίρ απορρίφθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν και τον πρόεδρο του AJK. 

Διαβάστε επίσης: Λιβύη | Ο LNA κατέλαβε πλοίο τουρκικών συμφερόντων – Νέες εντάσεις παρά την κατάπαυση του πυρός – VIDEO & Χάρτης

Σχετικά με αυτή την είδηση, ο Πρόεδρος του AJK, Σαρντάρ Μασούντ Χαν, ανέφερε ότι: «Η προπαγάνδα της Ινδίας είναι σκουπίδια και μια προσπάθεια να υποτιμήσει την πολιτική και διπλωματική υποστήριξη της Τουρκίας για τους πολίτες του Κασμίρ που αγωνίζονται ενάντια στην ινδική καταπίεση και τυραννία. Αυτό δεν θα συμβεί », δήλωσε. 

Οι πρόσφατες αναφορές, του Συριακού πρακτορείου, δεν παρουσίασαν ουσιαστικά και απτά στοιχεία. Ωστόσο, η Τουρκία έχει ένα ιστορικό στην χρήση των Σύρων μισθοφόρων της ως πιόνια για την προώθηση των συμφερόντων της σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μεταξύ 2019 και 2020, η Τουρκία ανέπτυξε περίπου 18.000 Σύρους μαχητές στη Λιβύη για να στηρίξει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, περισσότεροι από 2.000 Σύροι μαχητές συμμετείχαν στην μεγάλη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην αμφιλεγόμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Παρά την άρνηση του Πακιστάν για την ανάπτυξη των Σύρων μισθοφόρων, υπάρχει πραγματική πιθανότητα ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να αναπτύξει τους αντιπροσώπους της στο Κασμίρ. Οι προσεχείς εβδομάδες και μήνες πιθανότατα θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Τα αρμένικα άρματα παρέλασαν ως “λάφυρα” στους δρόμους του Μπακού – Βαρύς ο απολογισμός για την Αρμενία – VIDEO

Με πληροφορίες από: ANHA

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This