ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μετάλλιο “Εξαίρετης Προσφοράς” | Δημιούργησαν μηχανουργείο και συναρμολόγησαν τρία ελαφρά τεθωρακισμένα – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 10/11/2020 at 17:52

Με το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» τίμησε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας τον κ. Κώστα Κολλακίδη. 

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Καϊμακλίου και τον κ. Κολλακίδη τίμησε εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. 

Διαβάστε επίσης: Εθελοντής Εθνοφύλακας ετών 70 | Επίκουρος Ταγματάρχης Υποδιοικητής συνεχίζει να υπηρετεί την Εθνική Φρουρά

Ο κ. Κολλακίδης προσέφερε με ανιδιοτέλεια στους αγώνες για προάσπιση της ελευθερίας της πατρίδας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσφοράς του είναι η συναρμολόγηση σε μηχανουργείο που δημιούργησαν μαζί με το αδελφό της συζύγου του, τον Χαράλαμπο Πηλακούτα, ιδρυτή του Ομίλου Πηλακούτα, τριών ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων από αγγλικά τεθωρακισμένα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Κυπριακού Στρατού.

Πρόκειται για άρματα τύπου Marmon Herrington Mk-IVF και υπολογίζεται ότι 40 από αυτά τα οχήματα ήταν στην υπηρεσία της 21 EAN (21η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως), τα οποία είναι γνωστό ότι ήταν σε λειτουργία το 1964 αλλά και το 1974. 

Ο 90χρονος Κώστας Κολλακίδης από το Καϊμακλί, προσέφερε, πολύτιμη υλική βοήθεια στην συγκροτηθείσα το 1964, Εθνική Φρουρά και στην ελληνική μεραρχία του 1964 – 1967. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Λάζαρο Μαύρο, ο κ. Κολλακίδης, παραχώρησε εγκαταστάσεις, στο Μοναστήρι του Αγίου Χρυσοστόμου, μεταξύ Κουτσοβέντη και Βουφαβέντο στον Πενταδάκτυλο, όπου το 1964 δημιουργήθηκε το στρατόπεδο της Β΄ Μοίρας Καταδρομών η οποία ήρθε εξ Ελλάδος με την Μεραρχία που είχε σταλεί για την υπεράσπιση της Κύπρου. 

Διαβάστε επίσης: Βετεράνος πολέμου μάζεψε 32 εκ. € για το Βρετανικό Σύστημα Υγείας και γιόρτασε τα 100α γενέθλια του | VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This