ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μειώνονται οι Αστυνομικοί των Πολιτικών Προσώπων – Θα αστυνομεύουν στην Παλιά Λευκωσία
Defence Redefined
Published on 03/12/2020 at 12:55

Κατά 21 αστυνομικούς μειώνεται ο αριθμός της φρουράς των πολιτικών αρχηγών και πρώην αξιωματούχων, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη.

Σε δηλώσεις της μετά το Υπουργικό, η κ. Γιολίτη είπε πως το σώμα σε σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε όπως προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των αστυνομικών των πολιτικών αρχηγών και πρώην αξιωματούχων του κράτους από 56 σε 35. 

Η απόφαση λήφθηκε, όπως εξήγησε, μετά από αξιολόγηση από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου της Αστυνομίας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολιτικοί αρχηγοί και πρώην αξιωματούχοι, έχουν αυξημένο αριθμό αστυνομικών για τη φύλαξη και συνοδεία τους, σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχουν. 

«Με την απόφαση αυτή, θα επέλθει εξοικονόμηση 21 αστυνομικών, οι οποίοι θα διοχετευτούν, προς το παρόν, στο κινητό Σπίτι της Αστυνομίας, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας», είπε η κ. Γιολίτη και πρόσθεσε πως είναι ακόμη σε εξέλιξη οι διαδικασίες εξεύρεσης χώρου, όπου θα στεγαστεί το Σπίτι της Αστυνομίας στη Λευκωσία, όπως έγινε και στη Λεμεσό, στην οδό Ανεξαρτησίας. 

Πρόθεση μας, συνέχισε, είναι οι πολίτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς, για αυτό και τα μέλη της Αστυνομίας θα έχουν αισθητή παρουσία στην οδό Λήδρας, στην Πλατεία Ελευθερίας και ευρύτερα στην περιοχή.

Όσον αφορά ευρύτερα το θέμα των φρουρών-αστυνομικών στην προεδρική φρουρά, η Υπουργός ανέφερε πως η πρόθεση και η απόφαση, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήταν η αξιολόγηση κινδύνου και εάν ήταν δυνατό η μείωση, όπως έγινε και για τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πρώην αξιωματούχους.  «Εάν και εφόσον, η επιτροπή αξιολόγησης της Αστυνομίας κρίνει ότι ο αριθμός είτε δεν είναι ικανοποιητικός, είτε υπερβολικός θα προβούμε στις ανάλογες διορθώσεις», είπε.

Διευκρίνισε επίσης πως στο θέμα της προεδρικής φρουράς ανέκαθεν ο αριθμός των αστυνομικών/ φρουρών, προέδρων της Δημοκρατίας, ήταν περίπου ο ίδιος.  «Οι αστυνομικοί των εκάστοτε προέδρων της Δημοκρατίας, πέραν της φρουράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη, επί 24ωρου βάσεως, του Προεδρικού Μεγάρου, της εξοχικής προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος και της κατοικίας του εκάστοτε Προέδρου», είπε, και δεν απέκλεισε παρ’ όλα αυτά, να επαναξιολογηθούν και οι αριθμοί της Προεδρικής Φρουράς, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου της Αστυνομίας.

Η κ. Γιολίτη ανέφερε τέλος πως στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης χρήσης, εξοικονόμησης και καλύτερης αξιολόγησης και αποτελεσματικότητας των Αστυνομικών, αιτήματα για μερική απασχόληση, σε άλλα επαγγέλματα, από αστυνομικούς, δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτά, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. 

“Οι καιροί είναι δύσκολοι λόγω και της πανδημίας, η οποία επέφερε και την ανεργία για πολλούς συμπολίτες μας. Λόγω και του προβλήματος υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Δύναμη, Αστυνομικοί, οι οποίοι ενδεχομένως επιθυμούν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, θα μπορούν να εργάζονται εντός της Δύναμης, υπερωριακώς και όχι σε άλλα επαγγέλματα”, είπε η Υπουργός σημειώνοντας πως ήδη προωθείται νομοσχέδιο, ούτως ώστε η Υπουργός Εργασίας να εγκρίνει τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο για τους Αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης: Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου | “Επόμενος στόχος, η αναβάθμιση των κλιμάκων σε όλες τις βαθμίδες”

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This