Μεγάλη Βρετανία | Πάνω από 45.000 μετανάστες διέπλευσαν την Μάγχη το 2022
Defence Redefined
Published on 02/01/2023 at 12:10

Όπως προκύπτει από κυβερνητικά στοιχεία, συνολικά 45.756 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη και πέρασαν στη Βρετανία, μέσα σε αυτούς και 90 άτομα τα οποία  πραγματοποίησαν το ταξίδι από τη Γαλλία με δύο πλοιάρια ανήμερα των Χριστουγέννων.

Το υπουργείο Άμυνας δεν κατέγραψε άλλα παρόμοια περιστατικά κατά τις υπόλοιπες έξι ημέρες του 2022, που οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς. Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι έως και 60.000 άνθρωποι πιθανόν να διαπλεύσουν τη Μάγχη στη διάρκεια του νέου έτους.

Κατά τον τελευταίο χρόνο πολιτικοί έχουν αποπειραθεί να ελέγξουν τη μεταναστευτική κρίση, καθώς αυξάνεται η ένταση εν μέσω της πολιτικής αστάθειας με τρεις πρωθυπουργούς και τρεις υπουργούς Εσωτερικών να έχουν αλλάξει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία είναι γνωστή για τη σκληρή της στάση στο μεταναστευτικό, μίλησε για το “όνειρό” της να δει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να στείλει πρόσφυγες στη Ρουάντα να υλοποιείται.

Το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου έχει αποφανθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι σύννομο, αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί γιατί εκκρεμούν νομικές διαδικασίες. Από τότε που υπογράφηκε η συμφωνία τον Απρίλιο, 40.460 μετανάστες έχουν φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας διαπλεύσει τη Μάγχη.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Δανία | Προχωρά το αμφιλεγόμενο σχέδιο μεταφοράς προσφύγων στη Ρουάντα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This