ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μεγάλη ανταπόκριση της Κύπρου για συγκέντρωση τροφίμων για το Λίβανο | Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 11/08/2020 at 12:57

Εβδομήντα τόνοι ξηράς τροφής απεστάλησαν από την Κύπρο στον Λίβανο την Τρίτη 11/08, που συλλέχθηκαν σε μια εβδομάδα για βοήθεια προς τον λαό του Λιβάνου μετά την έκρηξη της περασμένης Τρίτης, που κατέστρεψε την περιοχή του λιμένα της Βηρυτού, σκοτώνοντας πάνω από 150 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερους από 6.000.

Εκτιμάται επίσης ότι περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από την έκρηξη και χρειάζονται επειγόντως βασική βοήθεια.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη βρισκόταν στο λιμάνι της Λεμεσού την Τρίτη για να επιβλέψει την αποστολή, η οποία φορτώθηκε στο ελληνικό μεταγωγικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού “ΙΚΑΡΙΑ”, το οποίο στη συνέχεια αναχώρησε για το Λίβανο. Το φορτίο μεταφέρθηκε και φορτώθηκε στο πλοίο σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και την Πολιτική Άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρά επεισόδια στον απόηχο των εκρήξεων στην Βηρυτό | Εκατοντάδες τραυματίες και νεκρός αστυνομικός

Οι δωρεές προέρχονταν από πολίτες, δήμους, κοινότητες, ιδιωτικούς φορείς, εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Εκτός από ξηρά τροφή, στον Λίβανο μεταφέρθηκε επίσης ιατρικός εξοπλισμός, γεννήτριες και άλλα είδη.

Η ξηρά τροφή συσκευάστηκε από εθελοντές το σαββατοκύριακο στα πέντε σημεία συλλογής σε όλη την Κύπρο. Τα σημεία θα παραμείνουν ανοιχτά για συλλογή ειδών μέχρι την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε την Κυριακή, όπως η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν βοήθεια μπορούν να αποταθούν στα παρακάτω σημεία: 

Στη Λευκωσία, στην Κρατική Έκθεση στην Έγκωμη, μεταξύ 9 π.μ. και 5 μ.μ. Δευτέρα-Παρασκευή. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 22 524414.

Στη Λεμεσό στην κοινοτική τράπεζα φαγητού του δήμου στην οδό Φιλελλήνων, από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή.

Στη Λάρνακα, στην οδό Τάσος Μητσόπουλος κοντά στην παραλία Μακένζι από τις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή.

Στο Παραλίμνι στο Κέντρο Κέπα (Άγιος Χρυσίφορος) στην οδό Αγίου Νεκταρίου από τις 7:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Στην Πάφο, στο κτίριο της Παλιάς Αρχής Ηλεκτρισμού από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 80006362.

Διαβάστε επίσης: Στιγμιότυπα από τις έρευνες ΜΜΑΔ και ΕΜΑΚ στο σημείο της έκρηξης | Φωτογραφίες & VIDEO

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This