Μαριούπολη | Τσετσένοι στη μάχη – “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος” – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/03/2022 at 12:25

Τσετσένοι μαχητές που πολεμούν στις τάξεις των Ρωσικών δυνάμεων συμμετέχουν στις μάχες για κατάληψη της Μαριούπολης. Σε VIDEO το οποίο ανέβηκε σήμερα στο διαδίκτυο από το κανάλι του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, Τσετσένοι μαχητές στη Μαριούπολη λένε πως σύντομα η πόλη θα εκκαθαριστεί από τους “κακούς” και φωνάζουν “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”. Στο VIDEO φαίνεται και ο Αντάμ Ντελιμκάνοφ, Τσετσένος πολιτικός που συμμετέχει στη Ρωσική Δούμα ενώ και ο ίδιος ο Καντίροφ ανακοίωνσε πως βρίσκεται στην Ουκρανία. 

Από την αρχή του πολέμου, οι Τσετσένοι έστειλαν στρατεύματα για να πολεμήσουν με τον στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αν και οι σχέσεις μεταξύ Τσετσένων και Ρώσων ήταν τεταμένες στο παρελθόν με δύο πρόσφατους αιματηρούς πολέμους, η ηγεσία του Καντίροφ έφερε εναρμόνιση των σχέσεων με το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην φωτογραφία παρακάτω, ο Καντίροφ απευθύνει χαιρετισμό προς του Τσετσένους μαχητές που συγκεντρώθηκαν για να σταλούν στον πόλεμος της Ουκρανίας.

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Μαριούπολης ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ελληνική πλευρά καθώς εκεί βρίσκεται μεγάλος αριθμός Ελλήνων της ομογένειας. Η δημοτική αρχή της Μαριούπολης ανέφερε νωρίς σήμερα ότι από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης έχουν σκοτωθεί 2.357 άμαχοι κάτοικοί της. Οι βασικές υποδομές της πόλης έχουν αποκοπεί από τα Ρωσικά στρατεύματα και οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους κατοίκους, ενώ σημειώνονται επιδρομές και επιθέσεις για κατάληψη της πόλης, όπου εκτιμάται πως κατά πάσα πιθανότητα θα καταληφθεί. Από την άλλη πλευρά η Ρωσική πλευρά κατηγορεί τα τάγματα του Αζόφ ότι εμποδίζουν τους κατοίκους να αποχωρήσουν.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανική κρίση | Ρωσικό “ναι” στην αποστολή μαχητών από την Μέση Ανατολή

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This