ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μάσκες Advantage® 3000 | Δωρεά στην Πυροσβεστική από την πρεσβεία των ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 24/12/2021 at 13:29

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ παρέδωσε την Πέμπτη προστατευτικές μάσκες αναπνοής τύπου Advantage® 3000 για τους πυροσβέστες. Η παράδοση έλαβε χώρα στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λευκωσία.

Advantage® 3000

Οι προστατευτικές μάσκες αναπνοής Advantage® 3000 είναι της Αμερικανικής MSA. Χρησιμοποιούν την τελευταία τεχνολογία της εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας εδώ και 100 χρόνια. Η εταιρεία αναφέρει πως έχουν άνετη εφαρμογή στο πρόσωπο μέσω της γραμμής σιλικόνης χωρίς να είναι άβολη. Σε ότι αφορά τον φακό, οι κατασκευαστές έχουν δώσει έμφαση στην ορατότητα και την ανθεκτικότητα. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια φυσίγγια και φίλτρα με τον αναπνευστήρα Advantage 200LS.

Στην ειδική τελετή για την παράδοση των μασκών, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιος Χατζηβασιλείου επεσήμανε τη διαχρονική συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των ΗΠΑ, λέγοντας ότι στελέχη της Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στις ΗΠΑ. Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν από χρόνια, μια εξειδικευμένη μονάδα για αντιμετώπιση χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών απειλών. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ για τρομοκρατικές επιθέσεις στο πλαίσιο του CYCLOPS (Κυπριακό Kέντρο για την Xερσαία και Θαλάσσια ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων), στο οποίο συμμετέχει ενεργά η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανοι για την πολύχρονη και άριστη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κύπρο και ότι είναι πολύ περήφανοι που τη συνεχίζουν, προσβλέποντας στα εγκαίνια του περιφερειακού κέντρου CYCLOPS.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι εξειδικευμένες πυροσβεστικές μάσκες θα τους βοηθήσουν στο καθημερινό τους έργο εκφράζοντας την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της για όλα όσα κάνουν καθημερινά οι πυροσβέστες.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, MSA

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Εγκαίνια του υπερσύγχρονου σταθμού “Λοχία Βασίλη Κρόκου” – Φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This