ΛΟΚ | Απονομή Πράσινου Μπερέ σε Δόκιμους Αξιωματικούς και ΣΥΟΠ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 06/04/2022 at 17:16

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022, στο Στρατόπεδο «Αντγου Γεώργιου Κατσάνη» στο Σταυροβούνι, η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς (ΔΕΑ) Καταδρομείς (ΚΔ) και νέους ΣΥΟΠ Καταδρομείς της 9ης Σειράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών. Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και οι οικογένειες των νέων στελεχών Καταδρομέων.   

Η απονομή του πράσινου μπερέ για τους ΚΔ, αποτελεί το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίπονης βασικής εκπαίδευσης την οποία παρακολουθούν όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στις Δυνάμεις ΚΔ. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης, εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίηση του ατομικού και λοιπού οπλισμού με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι Μονάδες ΚΔ, στα αντικείμενα καταστροφών, στη διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων, στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης, καθώς επίσης και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα.  

Ακολούθως, οι νέοι ΔΕΑ και ΣΥΟΠ ΚΔ θα τοποθετηθούν στις Μονάδες ΚΔ, όπου μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό θα συνεχίσουν την επιχειρησιακή εκπαίδευση και σε άλλα αντικείμενα ΚΔ.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΛΟΚ | Οι καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς εκπαιδεύονται στα χιόνια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This