Λιβύη | Το κοινοβούλιο ενέκρινε νέα μεταβατική κυβέρνηση
Defence Redefined
Published on 02/03/2022 at 16:40

Την Τρίτη, το Λιβυκό κοινοβούλιο ενέκρινε μετά από ψηφοφορία, νέα μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Fathi Bashagha. Από τους 101 βουλευτές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ενέκριναν την νέα μεταβατική κυβέρνηση οι 92.

Ο Fathi Ali Abdul Salam Bashagha εκλέγηκε πρωθυπουργός από το Λιβυκό κοινοβούλιο που βρίσκεται στα Ανατολικά της χώρας, κάτι που δεν αποδέχτηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Abdel-Hamid Dbaiba ο οποίος προειδοποίησε πως μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης και πως θα παραδώσει την εξουσία μόνο μετά από εκλογές. Μετά την απόφαση του κοινοβουλίου, η πλευρά του Dbaiba ανακοίνωσε πως δεν παραδίδει την εξουσία, εγείροντας έτσι τους φόβους για επραιτέρω διχασμό και συκγρούσεις.

Η εκλογή του Bashagha έγινε δεκτή από τον Khalifa Haftar παρόλο που η προσέγγιση των δύο πλευρών έγινε το 2018 που συμμετείχε στην κυβέρνηση Σάρατζ, αφού αρκετοί τον θεωρούν πως διατηρεί σχέσεις με την Τουρκία και την Μουσουλμανική αδελφότητα. Ιιδαίτερα σημαντική κρίνεται η στάση της Αιγύπτου στο θέμα και κατά πόσο θα αντιδράσει ή όχι σε περίπτωση ανάφλεξης της έντασης.

*Φωτογραφία τίτλου: Reuters

Διαβάστε επίσης: Λιβύη | Νέα όξυνση της πολιτικής κρίσης

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This