ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Λιβύη | Συντριβή Mig-21 του LNA στην Βεγγάζη κατά την διάρκεια παρέλασης – VIDEO

Defence Redefined
Published on 31/05/2021 at 08:03

Στις 29 Μαΐου, ένα σοβιετικό μαχητικό αεροσκάφος Mig-21 συνετρίβη, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην  Βεγγάζη. Από την συντριβή ο πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκε. 

Η παρέλαση του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) διεξήχθη για την εορτή της έβδομης επέτειου της Επιχείρησης “Αξιοπρέπεια” κατά την οποία απελευθερώθηκε η Βεγγάζη από έναν συνασπισμό τρομοκρατικών ομάδων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. Ο αρχηγός του LNA, Khalifa Haftar παρευρέθηκε στην παρέλαση όταν συνέβη το ατύχημα.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το Λιβυκό Mig-21 συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση του, για να λάβει μέρος στην παρέλαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα προκλήθηκε από τεχνική αστοχία.

Ο πιλότος, ο Ταξίαρχος Jamal bin Amer, δεν μπόρεσε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος και συνετρίβει μαζί με το μαχητικό του. Ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους πιλότους της Λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας (LAF). Το 2018, το αεροσκάφος του Jamal bin Amer, δέχθηκε πυρά από αντιαεροπορικά πυροβόλα κατά τη διάρκεια επιχείρησης. Ωστόσο, κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια. Το 2019, ο θρυλικός πιλότος της Λιβύης επέζησε μετά από συντριβή άλλου σοβιετικού αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ | Αναφορές για κατάρριψη ρωσικού MiG-29 στην Λιβύη – VIDEO

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, το μαχητικό αεροσκάφος που συνετρίβη στις 29 Μαΐου, ήταν εκτός λειτουργίας. Πρόσφατα, επανήλθε στη LAF μετά από μια ολοκληρωμένη επισκευη. Ο Jamal bin Amer είχε συνηθίσει να πετάει τέτοια «επικίνδυνα» πολεμικά αεροπλάνα.

Οι δυνατότητες της LAF αυξήθηκαν σημαντικά, με την προσθήκη αρκετών μαχητικών αεροσκαφών Mig-29 και Su-24, τα οποία φέρεται να τα προμηθεύεται από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης: Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) αποκάλυψε το “νέο” του πυροβολικό – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This