ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Λιβύη | Οι πυρετώδεις προετοιμασίες των αντιμαχόμενων μερών για την επικείμενη μάχη στην κεντρική Λιβύη | VIDEO
Defence Redefined
Published on 29/07/2020 at 13:54

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των αντιμαχόμενων μερών στην Λιβύη, τόσο σε πολιτικό / διπλωματικό επίπεδο, όσο και επί του εδάφους. Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) και η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), στέλνουν αμφότεροι ενισχύσεις στο μέτωπο της Κεντρικής Λιβύης. 

Στις 28 Ιουλίου, βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει φάλαγγα φορτηγών που πιθανόν να ανήκει σε Ρώσους μισθοφόρους Wagner να μετακινείται από την πόλη αλ Τζούφρα στην πόλη της Σύρτη.

Διαβάστε επίσης: Το πράσινο φως έδωσε η Βουλή της Αιγύπτου για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Σύμφωνα με το SouthFront, μεγάλος αριθμός μισθοφόρων από το Τσαντ εντάχθηκε στην δύναμη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) για να υπερασπιστεί την Σύρτη ενάντια στην επικείμενη επίθεση από τις τουρκικές δυνάμεις και την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζει.  

 

Οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, φαίνεται να εντείνουν τις προετοιμασίες τους για να υπερασπιστούν τα εδαφη τους. Άλλες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν χαρακώματα και τούνελ να κατασκευάζονται στα νότια της Σύρτης. 

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό Drone κατερρίφθη στην περιοχή της Σύρτης

Πέραν των οχυρωματικών έργων και της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, το τηλεοπτικό κανάλι Libya24 ανέφερε ότι ο LNA έχει αναπτύξει συστήματα αεροπορικής άμυνας S-200 κοντά στην Σύρτη. 

Την προηγούμενη ημέρα, στις 28 Ιουλίου, το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ενίσχυσε επίσης την παράκτια άμυνα του τοποθετώντας συγκροτήματα Rubezh E εξοπλισμένα με πυραύλους P-15M Termit σε παράκτια περιοχή. 

Από την πλευρά της, η Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), θέλει να καταλάβει την πόλη της Σύρτης και την αλ Τζούφρα αμαχητί και θέτει ως απαίτηση για κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των δυνάμεων του LNA από την κεντρική Λιβύη. 

Παράλληλα, η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει εκατοντάδες Σύρους μισθοφόρους στην Λιβύη, για να ενισχύσουν την Κυβέρνηση GNA, ενώ ταυτόχρονα την εφοδιάζει με υλικοτεχνικά μέσα, προσγειώνοντας τα αεροσκαφη της απευθείας στην αεροπορική βάση Al-Watiya. 

Διαβάστε επίσης: Ο απόηχος της ξαφνικής αεροπορικής επίθεσης στην βάση Al Watiya | VIDEO

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Ahmed Al-Mesmari, κοινοποίησε την Τρίτη το πρωί, ένα βίντεο που όπως υποστηρίζει, αποδεικνύει την παρουσία των μελών της «Ταξιαρχίας Σουλτάνου Μουράτ» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο στρατόπεδο Yarmouk της Λιβύης .

Χθες στις 28/07, έγινε γνωστό ότι Γερμανία θα στείλει στη Μεσόγειο την επόμενη εβδομάδα τη φρεγάτα “Αμβούργο” προκειμένου να ενισχυθεί η ναυτική αποστολή “Ειρήνη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Λιβύη.

Με πληροφορίες από: ΑΜΝ, SouthFront, Libya24

Διαβάστε επίσης: Η Γερμανία στέλνει στη Μεσόγειο φρεγάτα για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This