MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Λευκωσία | Πορεία μνήμης και τιμής των αγώνων του Έθνους και Αφύπνισης του Κυπριακού Ελληνισμού
Defence Redefined
Published on 24/03/2021 at 14:16

Πορεία μνήμης και τιμής των αγώνων του Έθνους και Αφύπνισης του Κυπριακού Ελληνισμού, διοργανώνουν αύριο, 25η Μαρτίου, οι Αυτόνομες Φοιτητικές Παρατάξεις ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ, Μέτωπο ΚΦΗΒ, ΑΦΚ ΝΙΚΗ ΤΕΠΑΚ, ΑΦΚ Αιχμή Κομοτηνής, Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου και Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Αναλυτικά το μήνυμα τους:

Συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τότε που ο ελληνικός λαός σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να πετύχει εν τέλει την εθνική του ανεξαρτησία και ελευθερία. Τιμούμε τους ήρωες που γέννησε το ελληνικό έθνος καθώς και τις αρχές και αξίες που τους ενέπνευσαν και τους ώθησαν σε πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας. Τα διδάγματα του επικού παλλαϊκού ξεσηκωμού είναι πως η αγάπη για την ελευθερία σε συνδυασμό με το αγωνιστικό πνεύμα αποτελούν συστατικά επιτυχίας για τους αγώνες κάθε υποδουλωμένου λαού που στόχο έχει να αποτινάξει τον κατακτητή του.

Δεν αρκεί ωστόσο ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Οι στιγμές εθνικής δοκιμασίας που διανύει ο Κυπριακός Ελληνισμός με τη συνεχιζόμενη κατοχή και ο κίνδυνος επιβίωσης που αντιμετωπίζει με την επικείμενη Πενταμερή διάσκεψη, επιβάλουν την περιήγηση στις μεγάλες αγωνιστικές στιγμές της ιστορίας ως πράξη αγωνιστικής αφύπνισης και υπενθύμισης στους ιθύνοντες του Κυπριακού ζητήματος πως δεν θα επιτραπεί το ξεπούλημα της Κύπρου με υπαναχωρήσεις που τροφοδοτούν την τυραννία, αντίθετες με τις άφθορες αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, τις οποίες πρεσβεύει το έπος του ’21.

Αναγκαία συνθήκη για κοινό λόγο και δράση είναι η ακομμάτιστη συλλογικότητα, ομπρέλα υπό την οποία η σιωπηρή και αφανής πλειοψηφία μπορεί να διατρανώσει την ετυμηγορία της. Καλούμε λοιπόν το σύνολο των εθνικά σκεπτόμενων πολιτών που τιμούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και παράλληλα προβληματίζονται από την πλήρη αντίθεση θέσεων στο Κυπριακό ανάμεσα στις κομματικές ηγεσίες και το λαό να συμμετέχουν στην πορεία που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 25 Μαρτίου και ώρα 11:00πμ από το χώρο στάθμευσης του Παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας και θα καταλήξει στην Ελληνική Πρεσβεία.

Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Συνδιοργανώνουν:

ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ

Μέτωπο ΚΦΗΒ

ΑΦΚ ΝΙΚΗ ΤΕΠΑΚ

ΑΦΚ Αιχμή Κομοτηνής

Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου

Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ  

Δείτε την εκδήλωση

Διαβάστε επίσης: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση | Το χρονολόγιο του αγώνα σε βίντεο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This