Λευκορωσία | Στρατιωτικά αεροσκάφη της χώρας έχουν τροποποιηθεί για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα
Defence Redefined
Published on 27/08/2022 at 16:00

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε χθες ότι τα στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη SU-24, που διαθέτει η χώρα του, έχουν τροποποιηθεί για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, και ότι το Μινσκ θα αντιδράσει άμεσα αν η Δύση προκαλέσει τα οποιαδήποτε προβλήματα.

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει να εκσυγχρονίσει τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το Λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η Λευκορωσία, ένθερμος σύμμαχος της Ρωσίας, δεν έχει δικά της πυρηνικά όπλα. Ο Λουκασένκο δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες ως προς το πώς θα μεταφερθούν τα πυρηνικά από την Μόσχα, η οποία χρησιμοποιεί το έδαφος της Λευκορωσίας για να υποστηρίξει αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” κατά της Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις του φαίνεται πως αναφέρονταν γενικά σε μια δυνητική απειλή από την Δύση. Ο Λουκασένκο φέρεται να δήλωσε ότι πρέπει να καταλάβουν ότι αν προκαλέσουν μια κλιμάκωση, δεν θα τους σώσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε τα αεροπλάνα, ενώ συμπλήρωσε ότι όλα είναι έτοιμα, αναφερόμενος στις εργασίες τροποποίησης των στρατιωτικών αεροσκαφών, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Μάλιστα, ο ίδιος κατέληξε ότι δεν είναι καλή ιδέα να κλιμακωθούν τα πράγματα με την Λευκορωσία, επειδή αυτή θα μπορούσε να είναι μια κλιμάκωση με τον Ενωσιακό Κράτος ( Ρωσίας και Λευκορωσίας), το οποίο έχει πυρηνικά όπλα. Εάν η Δύση αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα, τότε η απάντηση θα είναι άμεση, δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης: Army 2022 | Άρχισε η μεγάλη Ρωσική έκθεση άμυνας – Διαγωνισμοί, νέοι εξοπλισμοί και η ομιλία Πούτιν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This