ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λεμεσός | Στο λιμάνι το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 30/06/2021 at 14:01

Φωτογραφία από το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, να προσεγγίζει το Λιμάνι της Λεμεσού, δημοσίευσε ο λογαριασμός της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Βρετανοί, το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού, επισκέφθηκε την Κύπρο στα πλαίσια της διμερής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός από τον ανεφοδιασμό και την υποστήριξη του HMS Queen Elizabeth, στο Λιμάνι της Λεμεσου, θα διεξαχθούν επίσης ποικίλες δραστηριότητες εκπαίδευσης του προσωπικού. 

Το HMS Queen Elizabeth είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο αεροπλανοφόρο που κατασκευάστηκε ποτέ για το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Το τεράστιο αεροπλανοφόρο μπορεί να μεταφέρει έως και 40 αεροσκάφη.

Πέραν των σύγχρονων οπλικών συστημάτων και των συστημάτων επικοινωνίας, το HMS Queen Elizabeth διαθέτει πέντε γυμναστήρια, ένα παρεκκλήσι και ένα ιατρικό κέντρο.

Το μήκος του καταστρώματος πτήσης του HMS Queen Elizabeth ανέρχεται στα 280 μέτρα. Το αεροπλανοφόρο δύναται να μεταφέρει 24 έως 36  αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35B Lightning IIs και 14 ελικόπτερα. Επιπλέον, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να μετακινηθούν από το υπόστεγο στο κατάστρωμα πτήσης σε μόλις ένα λεπτό.

Το αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 65,000 τόνων και μπορεί να πλεύσε με ταχύτητα 25+ κόμβων. 


Διαβάστε επίσης: Στην Λεμεσό η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle – Φωτογραφία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This