ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Λίβανος | H Ενεργειακή Κρίση Βαθαίνει – VIDEO
Defence Redefined
Published on 16/08/2021 at 14:15

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες. Η κυβέρνηση έχει επιβάλει μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα για να διατηρήσει τα λιγοστά αποθέματα καυσίμων.

Η επιδείνωση της κρίσης έχει προκαλέσει ουρές στα βενζινάδικα και επιχειρήσεις που υπολειτουργούν, γεγονότα τα οποία γεννούν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων απελπισμένων για καύσιμα. Οι εντάσεις αυτές για τις λιγοστές προμήθειες καυσίμων έχουν καταλήξει σε θανατηφόρα βία που περιλαμβάνει όπλα, μαχαίρια ακόμα και χειροβομβίδα σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Σε αυτό  το πλαίσιο, η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ θα αρχίσει να εισάγει βενζίνη και ντίζελ από το Ιράν. Τον Ιούνιο, ο Νασράλα είχε πει ότι η διοικητική μέριμνα και η υλικοτεχνική υποστήριξη που απαιτούνται για ένα τέτοιο βήμα είναι έτοιμα και ότι η Χεζμπολάχ θα είναι σε θέση να το κάνει, παρακάμπτοντας την κεντρική τράπεζα, προκειμένου να αποφύγει την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Νασράλα, επίσης, είπε ότι το Ιράν τον διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του Λιβάνου και κατηγόρησε τη λιβανική κυβέρνηση και την αμερικανική επιρροή για την έλλειψη ανταπόκρισης στην ιρανική προσφορά.

Πηγή: DW, Reuters, Al Jazeera

Διαβάστε επίσης: Νετανιάχου | Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκη όπλων κοντά σε αποθήκες καυσίμων στη Βηρυτό

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This