ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κ. Μητσοτάκης | Με ευρεία ατζέντα και για θέματα άμυνας στην Σαουδική Αραβία
Defence Redefined
Published on 25/10/2021 at 10:55

Σήμερα Δευτέρα 25/10 και αύριο Τρίτη 26/10, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία. Η ατζέντα του Έλληνα Πρωθυπουργού περιέχει αμυντικά, γεωπολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα.

Για τη Δευτέρα ο Κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο φόρουμ «Middle East Green Summit» για θέματα ενέργειας και μείωσης ρύπων από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ αύριο Τρίτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohamed Bin Salman.

Επίσης, αναμένεται να έχει ακόμη συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας και πρόκειται να συμμετάσχει στο Φόρουμ Future Investment Initiative, που συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου. Στον αμυντικό τομέα, μετά την πρόσφατη μετάβαση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας με συστοιχία πυραύλων Patriot, οι σχέσεις των δύο κρατών βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και αναμένεται να υπάρξει σχετική εμβάθυνση.

Παράλληλα σήμερα Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διενεργεί επίσκεψη στο Λονδίνο με σκοπό την υπογραφή διμερούς συμφωνίας με αμυντικό περιεχόμενο μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας | Φεύγει για Σαουδική Αραβία η Πυροβολαρχία των ελληνικών PATRIOT – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This