ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κ. Μητσοτάκης | Μας ανησυχεί ότι η Γερμανία σχεδιάζει να εξάγει υποβρύχια στην Τουρκία
Defence Redefined
Published on 05/02/2021 at 09:26

Αιχμές κατά της απόφασης της Γερμανίας να προχωρήσει την πώληση υποβρυχίων στην Τουρκία, άφησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης. 

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τις γερμανικές εφημερίδες «Der Tagesspiegel», «Die Zeit» και «Handelsblatt», καθώς και το επιχειρηματικό περιοδικό «WirtschaftsWoche», ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι υπέρμαχος της επιβολής κυρώσεων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η απειλή κυρώσεων θα πρέπει να είναι αξιόπιστη. «Αν δεν είναι αξιόπιστη, τότε δεν θα φέρει αποτελέσματα. Ενας από τους λόγους που η Τουρκία έκανε ένα βήμα πίσω και είναι πλέον πιο εποικοδομητική σχετίζεται με το γεγονός ότι αντιλήφθηκαν πως, ακόμη και αν ο ρυθμός είναι αργός, η Ευρώπη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», υπογράμμισε. 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έσπευσε να σημειώσει, αναφερόμενος στην ΕΕ, ότι «αν θέλεις να αποτελείς γεωπολιτική δύναμη, κάποιες φορές ίσως και να πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός πως μπορεί να υποστείς και οικονομική ζημιά», φέροντας ως παράδειγμα τις ΗΠΑ και την απόφασή τους να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία. «Αποφάσισαν», είπε, «να μην πουλήσουν F-35 στην Τουρκία. Αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για τις ΗΠΑ και για τον αμυντικό τομέα των ΗΠΑ, αλλά αποφάσισαν να κινηθούν έτσι γιατί πίστευαν ότι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Γερμανία θα εξάγει επιθετικά υποβρύχια στην Τουρκία. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως η Τουρκία αγόρασε και χρησιμοποιεί S-400 που κατασκευάζονται από τη Ρωσία και θα αγοράσει και αεροσκάφη F-35. Δεν μπορεί να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Η Γερμανία σχεδιάζει να εξάγει επιθετικά υποβρύχια στην Τουρκία. Αυτό είναι ένα ζήτημα που μας ανησυχεί. Προηγμένης τεχνολογίας επιθετικά υποβρύχια», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: Εθνικός ευεργέτης | Ο Ιάκωβος Τσούνης δώρισε 23 εκατ. ευρώ και 60 σκάφη στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This