Κύπρος | Ικανοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών για την ανανέωση θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης UNFICYP
Defence Redefined
Published on 29/07/2022 at 12:45

Την ικανοποίησή του για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης (UNFICYP), μετά από υιοθέτηση του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, στο Ψήφισμα του, το Συμβούλιο Ασφαλείας επιβεβαιώνει όλα τα περί Κύπρου Ψηφίσματα του και επαναλαμβάνει τη σημασία επίτευξης συνολικής επίλυσης του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης Δικοινοτικής, Διζωνικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας επιβεβαιώνει επίσης την στάση του αναφορικά με το καθεστώς της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου σύμφωνα με τα σχετικά Ψηφίσματα και την Προεδρική Δήλωση ημερομηνίας 23 Ιουλίου 2021 που καταδικάζει τις ανακοινώσεις της Τουρκικής και Τουρκοκυπριακής ηγεσίας για το περαιτέρω άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής, προσθέτει το Υπουργείο.

Σημειώνει ότι στο ίδιο πλαίσιο, εκφράζει έντονη απογοήτευση για τη μη αναστροφή των τουρκικών ενεργειών στην περίκλειστη περιοχή.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την σύμφωνο γνώμη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχωρεί στην ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης (UNFICYP), ενώ επισημαίνει ότι το status quo δεν είναι βιώσιμο και επαναλαμβάνει την σημασία εφαρμογής Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση κατά περιπόλου της UNFICYP στη νεκρά ζώνη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This