Κύπρος | Αγορά δέκα νέων ταχυπλόων σκαφών για την Αστυνομία
Defence Redefined
Published on 17/03/2023 at 13:08

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας παρήγγειλε δέκα νέα περιπολικά ταχύπλοα σκάφη από την φινλανδική εταιρεία Kewatec.

Τα σκάφη είναι τύπου RIB με σκάφος αλουμινίου και προφυλακτήρες αφρού και δύνανται να αναπτύξουν τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 κόμβων. Πρόκειται ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Kewatec SAR 850 και τα εν λόγω σκάφη θα παραδοθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας κατασκευής, το νέο συμβόλαιο υπεγράφη στη Λευκωσία την 1η Μαρτίου 2023 παρουσία του τοπικού αντιπροσώπου της εταιρείας και της Κυπριακής κυβέρνησης.

Τα σκάφη είναι σχεδιασμένα για διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες, όπως για παράδειγμα περιπολίες, θαλάσσια διάσωση, ειδικές αποστολές ακτοφυλακή. Τα σκάφη θα περιπολούν στις παράκτιες περιοχές της Κύπρου και στα χωρικά ύδατα έως και 24 ναυτικά μίλια από την πλησιέστερη ακτή.

Το ταχύπλοο σκάφος Kewatec SAR 850 είναι ένα αυτοεπανατασσόμενο (self-righting) σκάφος μονού κύτους (DEEP-V), μήκους 8,5 μέτρων και πλάτους 3,2 μέτρων, το οποίο περιβάλλεται από προφυλακτήρες γεμάτους με κλειστό κυψελοειδές αφρώδες υλικό. Ακόμα, το σκάφος διαθέτει δύο εξωλέμβιες μηχανές Mercury V10 350 hp, οι οποίες αποτελούν μια νέα σειρά της Mercury Marine. 

Τα σκάφη θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της εταιρείας στο Πόρβοο, στην Φινλανδία.

Διαβάστε επίσης: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΚΣΕΔ – ΣΕΒΑΚ – Μαρίνας Αγίας Νάπας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This