ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κόσοβο | Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι | VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/06/2020 at 18:37

Ο Χασίμ Θάτσι, πρόεδρος του Κοσόβου και πρώην αρχηγός των αυτονομιστικών ανταρτών, κατηγορείται για εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, κατά την διάρκεια του πολέμου κατά της Σερβίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990. 

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου για το Κοσσυφοπέδιο άσκησε σε βάρος του Θάτσι, κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 

Το Δικαστήριο με έδρα τη Χάγη, εξετάζει επί του παρόντος το κατηγορητήριο για να αποφασίσει εάν θα επικυρώσει τις κατηγορίες σε βάρος του προέδρου, μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε επίσημη κατηγορία

Από τον πρόεδρο Χάσιμ Θάτσι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση ενώ το ούτε το Βελιγράδι σχολίασε την εξέλιξη. Ο Χάσιμ Θάτσι ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί το ερχόμενο Σάββατο με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η κυβέρνηση Τραμπ για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.

Μετά την έκδοση της απόφασης της εισαγγελίας του Ειδικού δικαστηρίου στη Χάγη αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και το Κόσοβο θα εκπροσωπησεί ο προθυπουργός Αβντουλάχ Χότι.

Διαβάστε επίσης: Εκσυγχρονισμός του πολλαπλού εκτοξευτή “Oganj” για Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις | VIDEO-PHOTOS

Με πληροφορίες από: Euronews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This