ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κυρ. Μητσοτάκης | Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις – VIDEO
Defence Redefined
Published on 04/09/2020 at 15:33
Σαφές μήνυμα για τους όρους του διαλόγου με την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση, που είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γιανγκ Γετσί, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

«Η χώρα μας όπως γνωρίζετε, εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτόχρονα με τα δικαιώματά της υπερασπίζεται πάντα και την καλή γειτονία. Θεωρώ τη διπλωματία την άλλη όψη της ισχύος της πατρίδας μου» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι από τις πολλές υπερβολικές αποστροφές του Προέδρου Ερντογάν συγκρατεί μόνο μία, αυτή που μιλά για διάλογο: «Σ’ αυτήν απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».

Καλωσορίζοντας τον Κινέζο αξιωματούχο ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η παρουσία του στην Ελλάδα σε αυτήν τη συγκυρία «αποκτά αυξημένη σημασία, γιατί η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πρεσβεύει τις θέσεις αρχής του Διεθνούς Δικαίου».

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν | Στο τραπέζι η αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας και τα γαλλικά μαχητικά Rafale

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση «η χώρα μας, όπως γνωρίζετε, εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας, αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Με μια ρητορική που διαστρέφει την Ιστορία και αλλοιώνει τη Γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν, πλέον, σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού: 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This