ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κρήτη | Ένας νεκρός και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού μετά τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ
Defence Redefined
Published on 27/09/2021 at 10:45

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη. Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο.

Νεκρός ανασύρθηκε πριν από λίγη ώρα από τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ ο εργάτης που είχε καταπλακωθεί από τη στέγη που κατέρρευσε μετά τα 5,8 Ρίχτερ στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από το χωριό Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ηράκλειο. Οι καταστροφές στις περιοχές Αρκαλοχωρίου και Αρχανών Αστερουσίων είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Ξεκινά η Κατασκευή του Νέου Κέντρου Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This