ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κολομβία | Επίθεση με στόχο το ελικόπτερο του προέδρου της χώρας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 27/06/2021 at 15:13

O πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, κατήγγειλε χθες ότι το ελικόπτερο με το οποίο ταξίδευε συνοδευόμενος από υπουργούς και άλλους αξιωματούχους της χώρας, δέχθηκε επίθεση.

Το ελικόπτερο τύπου Black Hawk έγινε στόχος πυρών κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα την ώρα που κατευθυνόταν στην πόλη Κούκουτα, πρωτεύουσα της περιφέρειας Νόρτε δε Σαντανδέρ. Ο Ντούκε βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της κυβέρνησής του, αντίστοιχα τους Διέγο Μολάνο και Ντανιέλ Παλάσιος, καθώς και τον Σιλβάνο Σεράνο, κυβερνήτη της περιφέρειας Νόρτε δε Σαντανδέρ, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.

 

Ο Ιβάν Ντούκε έστειλε το μήνυμα ότι «ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να σπαταλήσουμε ούτε ένα λεπτό, ούτε μια μέρα από την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, της τρομοκρατίας και των οργανώσεων οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιούνται στη χώρα».

Διαβάστε επίσης: Απελευθερώθηκαν 8 στρατιωτικοί της Βενεζουέλας που είχαν αιχμαλωτίσει άτακτοι από την Κολομβία

Η περιοχή είναι πεδίο σύγκρουσης του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), μαοϊκών ανταρτών, πρώην μελών των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), καθώς και άτυπων στρατών εμπόρων ναρκωτικών.

Στις αρχές του μήνα, σημειώθηκε επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στη βάση της 30ής Ταξιαρχίας του στρατού στην Κούκουτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες στρατιωτικοί καθώς αμερικανοί σύμβουλοί τους, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: euronews.gr

Διαβάστε επίσης: Βενεζουέλα | Σφοδρές μάχες στρατού με ομάδες Κολομβιανών “ατάκτων”- VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This