Κλιμάκωση στην Ουκρανία – Βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Εμπλοκή Λευκορωσίας
Defence Redefined
Published on 10/10/2022 at 14:44

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εξήντα τραυματίστηκαν στις μαζικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Διάφορες πόλεις στην Ουκρανία έμειναν χωρίς ρεύμα ή νερό και αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε περισσότερες από 12 ουκρανικές πόλεις σήμερα το πρωί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία διενήργησε “τρομοκρατικές ενέργειες” εναντίον της Ρωσίας και δεσμεύθηκε να αντιδράσει σθεναρά, αν συνεχιστούν.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο Πούτιν είπε πως η Μόσχα εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ενεργειακών, στρατιωτικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Ουκρανίας σε αντίποινα για την επίθεση σε μια ζωτικής σημασίας γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με την προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας το Σαββατοκύριακο.

“Είναι προφανές πως οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν, οργάνωσαν και διενήργησαν την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο να καταστρέψει κρίσιμες πολιτικές υποδομές της Ρωσίας”, δήλωσε ο Πούτιν για την έκρηξη στη γέφυρα. Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την έκρηξη, όμως το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Παράλληλα, η Λευκορωσία αυξάνει την εμπλοκή της στον πόλεμο καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως μαζί με τη Ρωσία γίνεται από κοινού συγκρότηση περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, Twitter

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Νέος διοικητής για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This