Κλάδος Πυροτεχνουργών | Ελεγχόμενες εκρήξεις και αποκλεισμός περιοχής για έρευνα ύποπτου αντικειμένου
Defence Redefined
Published on 19/08/2022 at 08:50

Η Αστυνομία Κύπρου δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τις ενέργειες μελών του Κλάδου Πυροτεχνουργών, στη σκηνή εντοπισμού ύποπτου αντικειμένου, σε περιοχή στην επαρχία Αμμοχώστου. 

Τα μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών, διενήργησαν εξετάσεις, μεταξύ άλλων και με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις, για εξουδετέρωση εκρηκτικού υλικού, που πιθανόν να περιείχε το ύποπτο αντικείμενο.

Το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε την Τετάρτη γύρω στις 12.30, σε εξωτερικό, κοινόχρηστο χώρο συγκροτήματος διαμερισμάτων, στην περιοχή Κάππαρη, στο Παραλίμνι. Στη σκηνή έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, και της Τροχαίας Αμμοχώστου, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν τα μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών. Οι ένοικοι των διαμερισμάτων οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και η σκηνή αποκλείστηκε.

Αφού τα μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών προχώρησαν σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις για εξουδετέρωση εκρηκτικού υλικού που πιθανόν να περιείχε το ύποπτο αντικείμενο, ακολούθησε έλεγχος του αντικειμένου, για να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως διαφάνηκε, επρόκειτο για ξύλινο κουτί, το οποίο ήταν περιτυλιγμένο με καλώδια και κολλητική ταινία, και υφασμάτινο κολανάκι. Το κουτί περιείχε μεταλλικά βαρίδια.

Το ύποπτο αντικείμενο φαίνεται να φτιάχτηκε έτσι ώστε να ομοιάζει πιθανόν με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί κακόβουλα στο σημείο όπου εντοπίστηκε. Από τις εξετάσεις που έγιναν δεν φαίνεται ωστόσο να τοποθετήθηκε στο σημείο ως απειλή εναντίον οποιουδήποτε προσώπου. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από γραφεία εταιρείας στη Λευκωσία – Φωτογραφία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This