Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα | Μη ρεαλιστικό το νομοσχέδιο για κάμερες σε στολές αστυνομικών
Defence Redefined
Published on 16/03/2023 at 14:00

Ο εκπρόσωπος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος “Ισότητα”, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι “Alpha” δήλωσε πως το νομοσχέδιο για την τοποθέτηση καμερών σε στολές και εξαρτήσεις αστυνομικών. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοϊζίδης τόνισε πως το νομοσχέδιο έχει διάφορα προβλήματα που το καθιστούν μη ρεαλιστικό. Ανέφερε συγκεκριμένα πως προβλέπει να ενεργοποιείται η κάμερα αν διαπράττεται ποινικό αδίκημα, κάτι το οποίο δεν μπορούν να ξέρουν οι Αστυνομικοί πρώτης γραμμής. Επίσης, προβλέπεται να ενεργοποιείται μόνο σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, όμως υπάρχουν εξίσου σοβαρές περιπτώσεις που δεν θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Ακόμα, πρόσθεσε πως με βάση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το τεκμήριο πρέπει να καταστρέφεται εντός ενός μηνός, όμως αν κάποιος πολίτης προχωρήσει σε καταγγελία κατά αστυνομικού μετά από δύο μήνες, τότε δεν θα υπάρχει πια το τεκμήριο. 

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Κλάδου “Ισότητα” πρόσθεσε πως ο Αστυνομικός με βάση το νομοσχέδιο θα πρέπει να ειδοποιεί τους παρευρισκόμενους πως γίνεται οπτικογράφηση της σκηνής. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως με βάση το νομοσχέδιο, ο Αστυνομικός θα είναι σαν “σκηνοθέτης σε χολιγουντιανή ταινία”.

Παρ΄όλα αυτά, τόνισε πως το πνεύμα του νομοσχεδίου βρίσκει σύμφωνους τους αστυνομικούς. Συμπλήρωσε όμως πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης καλύτερα να δώσει προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα της αστυνομίας, όπως η μέριμνα και η έλλειψη κελιών.

*Φωτογραφία τίτλου: WickedLocal

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Αμνηστία | Καταγγέλει την χρήση μη θανατηφόρων όπλων για καταστολή διαδηλώσεων λόγω σοβαρών τραυματισμών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This