ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Καύκασος-2020” | Καταιγισμός ρωσικών πυραύλων και προσβολή επίγειων στόχων στο πεδίο βολής Ashuluk- VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/09/2020 at 18:35

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποδέσμευσε βίντεο από την άσκηση “Καύκασος-2020” (Кавказ-2020) με εντυπωσιακά πλάνα από την πυραυλική “καταιγίδα” των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, Buk-M2 και Pantsir-S, καθώς και βομβαρδισμούς από αεροσκάφη Su-30SM, στο πεδίο βολής Ashuluk στο ρωσικό βορρά.

Διαβάστε επίσης: BUK M1-2 “Η αιχμή του δόρατος της Κυπριακής Αεράμυνας” | VIDEOS

Στην υπόψη άσκηση εξετάστηκαν μεταξύ άλλων σενάρια διοίκησης και ελέγχου των αντιαεροπορικών συστημάτων με την συμμετοχή περίπου 20 διαφορετικών αεροσκαφών. Τα αεροσκάφη με την σειρά τους ασκήθηκαν τόσο μεμονωμένα όσο και σε ζεύγη σε σενάρια προσβολής και καταστολής των μέσων αντιαεροπορικής άμυνας όπως σταθμοί ραντάρ, θέσεις αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων και αεροδρόμια. 

Διαβάστε επίσης:  TOR M1 | Τα αξιόπιστα SHORAD της Εθνικής Φρουράς

Στην άσκηση “Καύκασος-2020” συμμετέχουν συνολικά γύρω στα 250 άρματα μάχης, 450 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) μαζί με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και γύρω στα 200 συστήματα πυροβολικού και Πολλαπλοί Εκτοξευτές (ΠΕΠ)

Ιδιαίτερη μνεία στην συγκεκριμένη άσκηση έγινε στην κατάρριψη από συστήματα Pantsir-S στόχων υψηλής ταχύτητας (πυραύλων). 

Διαβάστε επίσης: Θωρακίζεται η Σερβία | Ενίσχυση με συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1E

Η άσκηση “Καύκασος-2020” διεξάγεται μεταξύ 21-26 Σεπτεμβρίου 2020 και σε αυτή συμμετέχουν συνολικά 80,000 στρατεύματα και προσωπικό από διάφορες υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και 1000 άτομα (στρατιωτικό προσωπικό) από την Αρμενία, Λευκορωσία, Κίνα, Μιανμάρ και Πακιστάν. Πέραν τούτων στην άσκηση έχουν προσκληθεί ως παρατηρητές αντιπρόσωποι από Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Ινδονησία, Ιράν και Σρι-Λάνκα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο πιο κάτω: 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This