ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάπλους Πλοίου Γενικής Υποστήριξης “AIAS” στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Defence Redefined
Published on 20/08/2021 at 15:37

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης  «AIAS» κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Το ανωτέρω πλοίο δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και Υποναύαρχος ε.τ. κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης. Η διαδικασία αποδοχής της εν λόγω δωρεάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η 3η δωρεά ΠΓΥ, έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του 2ου ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ και μόλις είκοσι μήνες από αυτή του 1ου ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ I σε μία συγκυρία κρίσιμη για την αναβάθμιση της ναυτικής ισχύος της χώρας.

Το πλοίο είναι μήκους περίπου 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.426 τόνων. Έχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ αναμένεται να λάβει οπλισμό και εξοπλισμό από το ΠΝ. 

Ακόμα, το υπερσύγχρονο αυτό πλοίο φέρει το σύστημα Dynamic Positioning κατηγορίας DP2 (δηλαδή σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες) και ταυτόχρονα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένο φέροντας αμιγώς ηλεκτρική πρόωση. Τέλος, έχει δύο γέφυρες διοίκησης.

Πρόκειται για επιχειρησιακά πολυεργαλεία, η αξιοποίηση των οποίων θα ενισχύσει τις δυνατότητες Διοικητικής Μέριμνας και την διαθεσιμότητα των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Με πληροφορίες από Πολεμικό Ναυτικό

Διαβάστε επίσης: Δωρεά Υποναυάρχου επί τιμή Π. Λασκαρίδη στο ΠΝ – Ολοκλήρωση Προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ ΙΙ» – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This