ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καστελόριζο | Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και απάντηση στον Ακάρ
Defence Redefined
Published on 25/12/2021 at 19:00

Επίσκεψη στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλορίζου, την Διοίκηση Άμυνας Νήσου και σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε Μονάδες, Επιτηρητικά Φυλάκια και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου. Μεταξύ άλλων, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στις μικρονησίδες Ρω και Στρογγύλη, όπου επισκέφθηκε τα ομώνυμα Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της στην πατρίδα.

Μετέβη επίσης στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες της ΔΑΝ και παρακάθισε στο γεύμα με το προσωπικό της. Ανάμεσα σε άλλα, από το Καστελλόριζο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως η χώρα θωρακίζεται απέναντι σε επιθετικές και αλαζονικές ρητορικές, καθώς όπως συμπλήρωσε οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του ελληνισμού.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας πραγματοποιείται μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παραμονή Χριστουγέννων δήλωσε πως το Καστελλόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1950 μέτρων από τα Τουρκικά παράλια και πως ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας αφού στην ακαδημία η κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Στις εκδηλώσεις για την 78η επέτειο απελευθέρωσης του Καστελόριζου συμμετείχε ο Έλληνας ΥΠΑΜ – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This