ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

“Κανείς Απών” | Το συγκινητικό βίντεο εις μνήμη του Σμηναγού Μπαλταδώρου Γεώργιου
Defence Redefined
Published on 04/04/2021 at 08:00

Ένα συγκινητικό βίντεο αναρτήθηκε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις μνήμη του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος στις 12 Απριλίου 2018.

Ο Σμηναγός Μπαλταδώρος, πιλότος της 331 Μοίρας Παντός Καιρού “Θησέας”, έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2018, σε ηλικία 34 ετών, όταν το Mirage 2000-5 με το οποίο πετούσε, συνετρίβη κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής στο Αιγαίο, 9 ναυτικά μίλια βόρειο-ανατολικά της Σκύρου.

Το συγκινητικό βίντεο παρουσιάζει την ιστορία ενός μικρού παιδιού το οποίο από μικρό στο άκουσμα των μαχητικών έτρεχε να χαιρετίσει τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία πετούσαν πάνω από το χωριό του, για να επιστρέψει αργότερα ως Ίκαρος στο ίδιο σημείο, εκπληρώνοντας τα όνειρα του.

Το βίντεο αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε από άτομα τα οποία ήταν κοντά στο ήρωα και γυρίστηκε με μεγάλη επιμέλεια όπως θα δείτε πιο κάτω.

 

Πέραν του βίντεο, στο χωριό του Γιώργου Μπαλταδώρου, το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τοποθετήθηκε ένα Mirage F-1 στην πλατεία που θα φέρει το όνομα του ήρωα Αντιπτέραρχου (μετά θάνατον). 

Κλιμάκιο τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας εργάστηκε επί τρεις μέρες για την τοποθέτηση του υπόψη αεροσκάφους ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και αιώνιας ευγνωμοσύνης για την προσφορά στην πατρίδα.

Διαβάστε επίσης:

Rafale – Πολλαπλασιαστής Ισχύος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος | Infographics

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This