Καναδάς | Στέλνει οπλισμό και χορηγεί δάνειο 347 εκ. ευρώ στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 15/02/2022 at 09:47

Ο Καναδάς θα στείλει όπλα στην Ουκρανία και θα της χορηγήσει νέο δάνειο 347 εκατομμυρίων ευρώ (500 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων). Την ανακοίνωση έκανε την Δευτέρα ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Είναι η πρώτη φορά που η Οτάβα ανακοινώνει πως στέλνει θανατηφόρο στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Τα είδη που θα παραδοθούν στο Κίεβο έχουν αξία 7,8 εκατ. καναδικών δολαρίων, διευκρίνισε ο Τζάστιν Τριντό.

Σκοπός της υποστήριξης αυτής του Καναδά και των άλλων εταίρων μας είναι να αποτραπεί η Ρωσία να συνεχίσει την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας, είπε ο καναδός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πάντως ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της αφιερωμένη στην κρίση των κομβόι εναντίον των υγειονομικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που συνταράσσει τη χώρα της βόρειας Αμερικής εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Καναδάς είχε ήδη χορηγήσει δάνειο 120 εκατ. καναδικών δολαρίων στην ουκρανική κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ | Κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία – Νεκροί δύο ομογενείς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This