Καναδάς | Πιο κοντά στη συμφωνία για προμήθεια αεροσκαφών F-35
Defence Redefined
Published on 29/03/2022 at 12:30

Ο Καναδάς βρίσκεται πιο κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για προμήθεια αεροσκαφών F-35. Σε συνέντευξη τύπου, η Υπουργός Δημοσίων Υπηρεσιών και Προμηθειών, Filomena Tassi, ανακοίνωσε πως μετά από μια ανταγωνιστική διαδικασία όπου δεν υπήρχε πολιτική παρέμβαση, η Lockheed Martin αναδείχθηκε ως η επιλογή που πληρούσε καλύτερα τα κριτήρια που τέθηκαν.

Η διαδικασία τόνισε δεν έχει φτάσει στο τέλος της, δεν έχει υπογραφεί ακόμα συμφωνία ωστόσο είναι στόχος εντός του έτους να υπάρξουν υπογραφές για την προμήθεια του νέου μαχητικού. Σε αυτό το στάδιο θα εξεταστούν ειδικότερα οι προδιαγραφές που θέτουν οι Καναδικές αρχές ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα προχωρήσει η διαδικασία με την δεύτερη επιλογή. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου ΕΔΩ

Το F-35, τόνισε η υπουργός, χρησιμοποιείται από τους συμμάχους του Καναδά στο ΝΑΤΟ, ενώ η προμήθεια του θα βοηθήσει επιπλέον στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα, στη βελτίωση των εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία | Πρόθεση για αγορά αεροσκαφών F-35

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This