ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κανάλι OPEN | “Κλείδωσε” η αγορά των γαλλικών φρεγατών Belharra – VIDEO
Defence Redefined
Published on 09/02/2021 at 09:52

Ο κύβος ερρίφθη για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και αξιολογήσεις, το υπουργείο Άμυνας καταλήγει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OPEN στις γαλλικές Belharra.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του OPEN, το οποίο επικαλείται καλά πληροφοριμένες πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε την αγορά των γαλλικών φρεγατών Belharra, με την αιτιολογία πως πληρούν τις προϋποθέσεις, τις οποίες είχε θέσει. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Ελλάδα θα αποκτήσει 2 αναβαθμισμένες φρεγάτες La Fayette ως ενδιάμεση λύση, μέχρι να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των τεσσάρων φρεγατών Belharra.

Διαβάστε επίσης: Συνέντευξη Μητσοτάκη στην «Le Figaro» | Αμμόχωστος, Rafale και τέσσερις νέες φρεγάτες

Το κόστος ολόκληρου του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ, ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, από τα τέσσερα πλοία που αναμένεται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό, τα δύο θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα, είτε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είτε στα ναυπηγεία Ελευσίνας, κάτι που μεταφράζεται σε απόκτηση της σχετικής τεχνογνωσίας από την Ελλάδα.

Αν ευσταθούν οι πληροφοριες που μεταδίδει το OPEN, η απόκτηση των φρεγατών Belharra, θα είναι η μεγαλύτερη εξοπλιστική αγορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, που να επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του OPEN, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά τους επερχόμενους μήνες. 

Διαβάστε επίσης: Φλοράνς Παρλί στην “Κ” | Συμπαραγωγή γαλλικών φρεγατών με Ελλάδα, κοινές ασκήσεις και επαγρύπνηση με Τουρκία

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Με πληροφορίες από: OPEN TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This