Κίνα | Έμφαση στην άμυνα και την ασφάλεια από τον ηγέτη της χώρας – Εσωτερική υπόθεση η Ταϊβάν
Defence Redefined
Published on 13/03/2023 at 09:05

Ο Σι Τζινπίνγκ υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια, στην πρώτη μεγάλη ομιλία του αφότου επανεξελέγη πρόεδρος της Κίνας για τρίτη συναπτή θητεία.

Μοναδικός υποψήφιος, ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε νέα πενταετή θητεία στο αξίωμα του αρχηγού του κράτους, καθώς το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο, το κινεζικό κοινοβούλιο, τον ψήφισε ομόφωνα, ολοκληρώνοντας το τυπικό μέρος της διαδικασίας που τον μετέτρεψε στον ισχυρότερο ηγέτη του ασιατικού γίγαντα εδώ και γενιές.

Ο Σι Τζινπίνγκ, 69 ετών, είχε εξασφαλίσει ήδη τον Οκτώβριο νέα θητεία για άλλα πέντε χρόνια στην κορυφή του κόμματος, στη θέση του γενικού γραμματέα, και σε αυτή του γραμματέα της στρατιωτικής επιτροπής του κόμματος – τις δυο σημαντικότερες θέσεις στην Κίνα.

Η ασφάλεια είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης, της σταθερότητας και αναγκαία προϋπόθεση για την ευημερία, τόνισε ο κ. Σι στα περίπου 3.000 μέλη του κοινοβουλίου που είχαν συγκεντρωθεί στο Παλάτι του Λαού, το κτίριο σοβιετικού στιλ που δεσπόζει στην αχανή πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

Για αυτό είναι αναγκαίο να προωθηθεί πλήρως ο εκσυγχρονισμός της εθνικής άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων, να γίνει ο στρατός σινικό ατσάλινο τείχος που προστατεύει αποτελεσματική την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα συμφέροντα της ανάπτυξης, επέμεινε ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο κινέζος ηγέτης καταφέρθηκε εξάλλου για ακόμη μια φορά εναντίον των εξωτερικών δυνάμεων που αναμιγνύονται στην Ταϊβάν, που η κινεζική ηγεσία θεωρεί εσωτερική της υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κίνα | Αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 7,2%

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This