Κάβο Γκρέκο | Σκάφος με 18 μετανάστες εκ των οποίων οι 15 άνδρες – Σύλληψη του διακινητή και μεταφορά μεταναστών στο κέντρο Πουρνάρα
Defence Redefined
Published on 07/03/2023 at 11:50

Στη σύλληψη 37χρονου, προχώρησε η Αστυνομία, στις 2 Μαρτίου, μετά την άφιξη σκάφους, που μετέφερε μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου. Εναντίον του 37χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Frontex | Δραματική αύξηση 213% των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης, εντοπίστηκε από τα ραντάρ, ύποπτος στόχος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο. Στις 11.55π.μ. σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισε και ανέκοψε στην πιο πάνω περιοχή, μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 18 άτομα. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 15 άνδρες, μία γυναίκα και δύο ανήλικους.

Οι επιβάτες της βάρκας μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος απέπλευσε από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, οδηγός του σκάφους ήταν 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Οι υπόλοιποι 17 επιβάτες του σκάφους, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα». Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές – Σκάφος με 18 παράτυπους μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο – Σύλληψη του φερόμενου διακινητή

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This