ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ι. Κασουλίδης | Στις ΗΠΑ ο Κύπριος ΥΠΕΞ για επαφές και συνομιλίες με Μπλίνκεν στις 1 και 2 Φεβρουαρίου
Defence Redefined
Published on 21/01/2022 at 16:30

Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου του, Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την 1η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κασουλίδης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 30 Ιανουαρίου, και οι επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα θα γίνουν στις 1 και 2 Φεβρουαρίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται συνεννοήσεις για οριστικοποίηση όλων των επαφών που θα έχει και με άλλους επισήμους της αμερικανικής Κυβέρνησης καθώς και με άλλους αξιωματούχους, όπως Γερουσιαστές.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη με τον κ. Μπλίνκεν και τους άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, το Κυπριακό, τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή της Α. Μεσογείου και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες, όπου ο ΥΠΕΞ θα μεταβεί να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κασουλίδη ως Υπουργού Εξωτερικών και κατά τη διάρκειά της αναμένεται να συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό και ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και απασχολούν το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σ.Α ΟΗΕ – Κυπριακό | Στο επίκεντρο η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των δύο κοινοτήτων

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This