ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιχνηλάτηση, απολυμάνσεις και αγωνία στην Εθνική Φρουρά
Defence Redefined
Published on 18/03/2020 at 17:01

Συνεχίζεται και την Τετάρτη 18 Μαρτίου, η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών, των δύο αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι διαγνώστηκαν ως θετικοί στον ιό του κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, το πρώτο κρούσμα, αφορά αξιωματικό ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την Ελλάδα, πριν η χώρα περιέλθει στην κατηγορία 2, κατηγορία η οποία προνοεί αυτοπεριορισμό σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. 

Ο εν λόγω αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), τις τελευταίες μέρες συμμετείχε σε συσκέψεις που προέδρευε ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης. 

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Υπουργός Άμυνας και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου, εξετάστηκαν προληπτικά για τον COVID-19 και τέθηκαν από την Τρίτη 17 Μαρτίου σε αυτοπεριορισμό.  Πέραν αυτού, το κτήριο του ΓΕΕΦ, όπως και το Υπουργείο Άμυνας, απολυμάνθηκαν.  Να υπενθυμίσουμε πως τα αποτελέσματα της προληπτικής εξέτασης του Υπουργού, ήταν αρνητικά. 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες επαφές του αξιωματικού, οι συνάδελφοι του, ο οικογενειακός του κύκλος, καθώς και όλα τα άτομα που ήρθε σε επαφή, κλήθηκαν να δώσουν δείγμα για διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊο.

Αναφορικά με την δεύτερη περίπτωση αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αυτός, όπως ανακοινώθηκε υπηρετούσε στο Σταυροβούνι και ξεκίνησε από την Τρίτη 17/3, η  συλλογή δειγμάτων από κληρωτούς στρατιώτες, ΣΥΟΠ αλλά και δεκάδες άλλα στελέχη.

Ο αξιωματικός, εκτιμάτε ότι προσβλήθηκε από τον ιό, από μέλος της οικογένειας του, το οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο.  Στο στρατόπεδο έχουν ανασταλεί όλες οι έξοδοι και διανυκτερεύσεις των οπλιτών και έγιναν απολυμάνσεις.   

Σχετικά με το ύποπτο κρούσμα στρατιώτη στο στρατόπεδο της Κλήρου, εκεί τα νέα είναι καλύτερα. Το ΓΕΕΦ, ενημερώθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου, ότι ο εν λόγω στρατιώτης δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό, αλλά θα παραμείνει υπό αυτοπεριορισμό.  

Σημειώνεται, ότι εντός της ημέρας (Τετάρτη 18/3), αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δειγμάτων για τον κορωνοϊό, εκ των οποίων ορισμένα είναι επαφές των δύο αξιωματικών. 

Διαβάστε επίσης: “Χτύπημα” του κορωνοϊού σε Εθνική Φρουρά– Σε καραντίνα δύο στρατόπεδα

 

 

[dica_divi_carousel _builder_version=”4.4.4″ hover_enabled=”0″][/dica_divi_carousel]
ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This