ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιταλός αξιωματικός φέρεται να παρέδωσε σε Ρώσο απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ
Defence Redefined
Published on 31/03/2021 at 13:47

Ο Ιταλός αξιωματικός, ο οποίος συνελήφθη χθες, Τρίτη, το βράδυ στη Ρώμη, φέρεται να παρέδωσε στον ρώσο συνάδελφό του και απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, πρόκειται για έναν αντιπλοίαρχο, ο οποίος δεν έθεσε σε κίνδυνο μόνο την ασφάλεια της Ιταλίας, αλλά και άλλων συμμάχων χωρών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος αξιωματικός που έλαβε τα απόρρητα έγγραφα (και ο οποίος κατηγορείται επίσης από τις ιταλικές αρχές για κατασκοπεία) πρόκειται να απελαθεί.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να απελάσει δυο ανώτερους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη, έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές.

Η απόφαση συνδέεται με τη σύλληψη, χθες, Τρίτη, το βράδυ, ιταλού αντιπλοιάρχου του πολεμικού ναυτικού της χώρας, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία των καραμπινιέρων, παρέδωσε σε πάρκινγκ της ιταλικής πρωτεύουσας απόρρητα έγγραφα στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη.

Σύμφωνα με τις διαρροές, μέρος των εγγράφων φέρεται να αφορά ιταλικά συστήματα τηλεπικοινωνιών, ενώ ο συγκεκριμένος Ιταλός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον Τύπο, είχε χρηματισθεί και στο παρελθόν από ρώσους συναδέλφους του λαμβάνοντας 4.000 ευρώ για την παροχή απόρρητων πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ | Η Τουρκία μπορεί να είναι ποινικά υπεύθυνη για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This