ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραηλινή άσκηση στην Πάφο με την συμμετοχή αεροπορίας, ναυτικού και χιλιάδων στρατιωτών
Defence Redefined
Published on 29/03/2021 at 16:56

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιsrael Ηayom το οποίο αναδημοσίευσε το sigmalive, προγραμματίζουν την μεγαλύτερη σε κλίμακα άσκηση τους στην Κύπρο, το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας η άσκηση θα διεξαχθεί πιθανότατα αρχές Ιουνίου στην επαρχία Πάφου, όπου και στο παρελθόν διεξήχθησαν αντίστοιχες ασκήσεις των Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων (π.χ άσκηση “ΙΑΣΩΝ”). Η διάρκεια της άσκησης στην Κύπρο θα είναι μια εβδομάδα και ο αριθμός των συμμετεχόντων από πλευράς Ισραηλινών δυνάμεων θα είναι αρκετά μεγάλος με πληροφορίες μας να κάνουν λόγο ακόμα και για 5000 άτομα.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν, ειδικές δυνάμεις, δυνάμεις αεροπορίας και ναυτικού των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων καθώς και εφεδρικές μονάδες με την ευθύνη συντονισμού να έχει το Εκστρατευτικό Σώμα Στρατού (Depth Corps) των IDF, αρμόδιο για εκστρατευτικές επιχειρήσεις σε εχθρικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλινός Διοικητής στο ΓΕΕΦ για σχεδίαση κοινών ασκήσεων

Η άσκηση των IDF, εντάσσεται στα πλαίσια του «μήνα του πολέμου», και επιδιώκει να προσομοιώσει παρατεταμένες συνθήκες μάχης με στόχο την αύξηση της μαχητικής ικανότητας του στρατού εν καιρώ πολέμου.

Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν πολλαπλά σενάρια μάχης που σχετίζονται με τον βόρειο τομέα του Ισραήλ, δηλαδή τα σύνορα με τον Λίβανο, την Ιουδαία, τη Σαμαριά, και τη Λωρίδα της Γάζας, περιοχές που στις οποίες οι IDF, αντιμετωπίζουν τις σοβαρότερες προκλήσεις. Η άσκηση στην Κύπρο, θα είναι η τελευταία εβδομάδα του «μήνα του πολέμου» όταν τα ισραηλινά στρατεύματα θα προσομοιώσουν τη μάχη σε άγνωστη περιοχή.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, η άσκηση θα περιλαμβάνει επίσης μεγάλο αριθμό δυνάμεων αεροπορίας και ναυτικού. Η ισραηλινή αεροπορία ( IAF) θα συμμετάσχει με μοίρα μαχητικών αεροσκαφών, επιθετικά ελικόπτερα και μεταγωγικά αεροσκάφη στην Κύπρο, ενώ το ισραηλινό ναυτικό (INF) θα κατέλθει στο νησί με αριθμό πυραυλακάτων και άλλων σκαφών.

Διαβάστε επίσης:  Εθνική Φρουρά | Εικόνες από την εβδομαδιαία δράση και την συνεκπαίδευση με το Ισραήλ – Φωτογραφίες 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This